Employment, Benefits and Pensions

Street view of the shopping street 'Boulevard de Waterloo' in Brussels
Article
NL Law

Stibbe annotatie: CRvB vernietigt rechtbank-uitspraak: de formule in de NOW die geldt voor de subsidievaststelling bij een loonsomdaling bevat geen extra korting en is niet onevenredig voor de werkgever

In hun vorige annotatie (AB 2023/66) bij een CRvB-uitspraak over de NOW spraken Jan Reinier van Angeren en Sandra Putting de hoop uit dat de CRvB de strenge lijn ten opzichte van de peildatumbepaling voor de loonsom iets zou afzwakken.

Continue reading
Cropped close-up of two business people sitting opposite each other at a conference table and shaking hands over the table
Podcast
NL Law
EU Law

Tegen staken: wat werkgevers tegen stakingen kunnen doen

In veel gevallen hebben werkgevers het idee dat ze stakingen moeten uitzitten, terwijl ze mogelijkheden hebben deze tegen te houden. In deze podcast vertellen Jaap van Slooten en Phinney Disseldorp hoe werkgevers zich kunnen weren tegen stakingsplannen.

Continue reading
Straatbeeld voetgangers mensen
Article
NL Law

Nieuw ‘zzp-plan’ van minister Van Gennip past niet goed in onze rechtstraditie (column)

In het Deliveroo-arrest heeft de Hoge Raad geoordeeld dat de kwalificatie van de arbeidsovereenkomst holistisch moet worden benaderd. Alle omstandigheden van het geval, onderverdeeld in negen gezichtspunten, moeten worden meegewogen.

Continue reading
Amsterdam DNB De Nederlandsche Bank Utrechtsestraat
Article
NL Law
EU Law

Retentiebonussen in de financiële sector: wat kan wel en wat niet?

Phinney Disseldorp staat stil bij enkele vragen die in de praktijk spelen bij het toekennen van retentiebonussen in de financiële sector, en concludeert dat dit geen sinecure is.

Continue reading
Jurisdiction
Language
Date