Building site sand
Article
NL Law

Wat wél kan. Vuistregels voor een stikstof-proof bestemmingsplan of project

Anna Collignon en Liesbeth Berkouwer zetten uiteen hoe het kan dat het bestemmingsplan "Kustzone Petten 2020" ondanks een permanente toename in stikstofdepositie toch door kan gaan en welke vuistregels gelden voor andere plannen en projecten.

Continue reading
Hotel hallway room doors
Article
BE Law

Brussels-Capital Region limits the indexation of retail leases as of 22 December 2022

On 21 December 2022, an ordinance regulating the limitation of the indexation of retail leases in the Brussels-Capital Region was published in the Belgian Official Gazette.

Continue reading
Amsterdam building site crane
Article
BE Law

Het nieuwe verbintenissenrecht: aandachtspunten voor de vastgoed- en bouwpraktijk

Op 1 januari 2023 treden boek 1 “algemene bepalingen” en boek 5 “verbintenissen” van het Burgerlijk Wetboek in werking. Dit artikel focust op een selectie van vernieuwingen die bijzondere relevantie hebben voor de vastgoed- en de bouwpraktijk.

Continue reading
Amsterdam building site crane
Article
NL Law

Derde update FAQ Didam-arrest

Inmiddels dateert het Didam-arrest van één jaar geleden. In deze blog bespreken wij een aantal recente uitspraken. Wij wijzen erop dat het steeds gaat om het oordeel van lagere rechters en dat in toekomstige rechtspraak anders kan worden geoordeeld.

Continue reading

Upcoming events

NL Law

Jaarcongres Bestuurs- en Omgevingsrecht

Op dinsdag 31 januari 2023 van 12.15 uur tot 17.15 uur vindt het Stibbe Jaarcongres Bestuurs- en Omgevingsrecht plaats op ons kantoor in Amsterdam.

Continue reading
View more
Jurisdiction
Language
Date