NOW: checklist voor de komende periode

Article
NL Law

Het kabinet heeft aangekondigd dat de NOW-subsidieregeling na maart 2022 niet wordt verlengd omdat de coronamaatregelen vrijwel allemaal zijn opgeheven.

De NOW blijft echter het komende jaar onverminderd relevant voor werkgevers die NOW-subsidie hebben aangevraagd voor de aanvraagperioden onder de NOW-2 en de NOW-3. De komende tijd staat in het teken van de vaststellingsaanvragen ten aanzien van deze tranches. Door de verschillende aanvraagperioden en verschillende voorwaarden is het noodzakelijk om scherp voor ogen te houden welke verplichtingen een werkgever heeft bij de vaststellingsaanvraag.

In dit overzicht is een checklist opgenomen van de belangrijkste deadlines en onderwerpen waar werkgevers bij het indienen van de vaststellingsaanvraag in de komende periode rekening mee moeten houden.

Bekijk deze checklist door op onderstaande afbeelding te klikken.

 

Image

Stibbe website over de NOW

De ontwikkelingen rondom de NOW-subsidie volgen elkaar in een snel tempo op en blijven door de aanhoudende coronacrisis zeer actueel. Daarom heeft het Stibbe NOW-team een speciale website over de NOW opgezet. Op deze website houdt dit team onder andere literatuur, rechtspraak, regelgeving en nieuwsberichten over de NOW bij. Daarnaast vindt u hier de belangrijkste parlementaire documentatie inzake de NOW. Ook staan op deze website onze short reads met een juridische duiding van de NOW-ontwikkelingen. Kortom, met onze website biedt het Stibbe NOW team u een up-to-date overzicht van de ontwikkelingen en inzicht in de juridische betekenis hiervan.