Articles

Podcast: Thuiswerken - de nieuwe realiteit

Podcast: Thuiswerken: de nieuwe realiteit

Podcast: Thuiswerken - de nieuwe realiteit

09.11.2021 NL law

Sinds COVID-19 is thuiswerken voor werkgevers en werknemers onderdeel van de nieuwe normaal. Ook de huidige ontwikkelingen laten weer zien dat thuiswerken integraal onderdeel uit blijft maken van de manier waarop we met elkaar werken.

Deze nieuwe realiteit brengt voor werkgevers uitdagingen met zich mee. Collega’s Phinney Disseldorp en Thomas Boot, beiden gespecialiseerd in arbeidsrecht, bespreken in deze podcast de rechten en plichten van werkgevers in het kader van thuiswerken. Zij bespreken in hoeverre werknemers thuiswerken kunnen afdwingen en in hoeverre de zorgplicht, zoals besproken in de eerste aflevering van deze podcastserie, ook geldt wanneer werknemers vanuit huis werken. Tevens geven zij praktische tips waar werkgevers rekening mee moeten houden in de vormgeving van hun thuiswerkbeleid.

 

Podcastserie over de algemene zorgplicht van werkgevers

De aflevering ‘Thuiswerken: de nieuwe realiteit’ is onderdeel van een tweedelige serie over de algemene zorgplicht van werkgevers waarin we onderzoeken wat die zorgplicht betekent voor de veiligheid op kantoor en bij thuiswerken. In de eerste aflevering gaan we in op de algemene zorgplicht en wat dat betekent voor thuiswerken.

De volledige podcastserie en eerdere podcasts zijn te volgen via het podcastkanaal ‘Stibbe Legal Insights’ op Spotify of Apple Podcasts.

 

Team

Related news

08.12.2021 NL law
Stibbe advises AVR on the acquisition of AEB

Short Reads - Stibbe advises AVR-Afvalverwerking (AVR) on the acquisition of a 100% equity stake in the Amsterdam-based energy-from-waste company AEB Holding N.V. (AEB) from the municipality of Amsterdam.

Read more

12.11.2021 NL law
Termijn indienen vaststellingaanvraag NOW-1 verlengd tot en met 9 januari 2022

Short Reads - De termijn voor het indienen van de aanvraag om vaststelling van de NOW-1 subsidie is verlengd tot en met 9 januari 2022. Dit heeft de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekendgemaakt nadat na 31 oktober 2021 (de laatste dag van de oorspronkelijke termijn) werd vastgesteld dat 9.438 werkgevers nog geen aanvraag om vaststelling hebben ingediend. Deze groep werkgevers – die wel een subsidieverlening en voorschot heeft ontvangen – vertegenwoordigt ongeveer 320 miljoen euro aan verstrekte voorschotten (4% van het totaal aan verstrekte voorschotten).

Read more

11.11.2021 NL law
Van de WTV naar de NOW en weer terug

Short Reads - Aan het begin van de coronacrisis zijn de Beleidsregels ontheffing verbod op werktijdverkorting 2004 (WTV) ingetrokken en vervangen door de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW). Op 1 oktober 2021 is de WTV weer ongewijzigd geïntroduceerd. 

Read more