Articles

Podcast: Thuiswerken - de nieuwe realiteit

Podcast: Thuiswerken: de nieuwe realiteit

Podcast: Thuiswerken - de nieuwe realiteit

09.11.2021 NL law

Sinds COVID-19 is thuiswerken voor werkgevers en werknemers onderdeel van de nieuwe normaal. Ook de huidige ontwikkelingen laten weer zien dat thuiswerken integraal onderdeel uit blijft maken van de manier waarop we met elkaar werken.

Deze nieuwe realiteit brengt voor werkgevers uitdagingen met zich mee. Collega’s Phinney Disseldorp en Thomas Boot, beiden gespecialiseerd in arbeidsrecht, bespreken in deze podcast de rechten en plichten van werkgevers in het kader van thuiswerken. Zij bespreken in hoeverre werknemers thuiswerken kunnen afdwingen en in hoeverre de zorgplicht, zoals besproken in de eerste aflevering van deze podcastserie, ook geldt wanneer werknemers vanuit huis werken. Tevens geven zij praktische tips waar werkgevers rekening mee moeten houden in de vormgeving van hun thuiswerkbeleid.

 

Podcastserie over de algemene zorgplicht van werkgevers

De aflevering ‘Thuiswerken: de nieuwe realiteit’ is onderdeel van een tweedelige serie over de algemene zorgplicht van werkgevers waarin we onderzoeken wat die zorgplicht betekent voor de veiligheid op kantoor en bij thuiswerken. In de eerste aflevering gaan we in op de algemene zorgplicht en wat dat betekent voor thuiswerken.

De volledige podcastserie en eerdere podcasts zijn te volgen via het podcastkanaal ‘Stibbe Legal Insights’ op Spotify of Apple Podcasts.

 

Team

Related news

21.09.2022 NL law
Overlappende verplichtstellingen: is ingrijpen van de wetgever nodig?

Articles - Is het bereiden, samenstellen en leveren van maaltijden aan particulieren en zorginstellingen een vorm van gemaksvoeding of een vorm van contractcatering? Moet een franchisenemer van Bakker Bart gezien worden als een bakkersbedrijf of als een horecaonderneming? Dit zijn twee voorbeelden van situaties waarin tot aan het hof is geprocedeerd over de (dreigende) overlap van werkingssferen van verplichtgestelde bedrijfstakpensioenfondsen (Bpf(‘en)).

Read more

20.09.2022 EU law
Launch of Metaverse blog series

Articles - Stibbe launches a new blog series focusing on the legal challenges of the Metaverse. In our upcoming blog posts, we will discuss the legal challenges of NFTs, crypto-assets, Metaverse platforms, crypto exchanges, DAO, and many more.

Read more