E-book ‘Overzicht van de NOW-1, de NOW-2 en de NOW-3’

Article
NL Law

De Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) is momenteel een van de belangrijkste steunmaatregelen voor Nederlandse werkgevers. Als gevolg van de voortdurende coronacrisis kent de noodmaatregel inmiddels vijf tranches - verdeeld over drie subsidieregelingen.

Hoewel de drie regelingen grotendeels overeenkomen, zijn er ook veel verschillen en gelden per regeling deels andere subsidieverplichtingen. Deze verschillen zijn belangrijk om te kennen in het licht van de vaststellingsaanvraag. Bij deze aanvraag geeft de werkgever de daadwerkelijke omzetdaling door en verklaart hij dat aan alle subsidieverplichtingen is voldaan. Deze aanvraag doen werkgevers afzonderlijk voor elke tranche, na afloop van de subsidieperiode. Nadat de vaststellingsaanvraag is ingediend toetst het UWV of aan alle voorwaarden en verplichtingen is voldaan en bepaalt het definitieve subsidiebedrag.

De aanvraagperiode voor de vaststelling van de NOW-1 loopt tot en met 31 oktober 2021, voor de NOW-2 is deze gestart op 15 maart 2021 en voor de vaststelling van de NOW-3 (derde tranche) begint de aanvraagperiode op 17 mei 2021. Er lopen op dat moment dus meerdere aanvraagperiodes tegelijkertijd voor een werkgever die onder alle tranches subsidie aanvraagt.

Om werkgevers een duidelijk overzicht te geven van de drie NOW-regelingen schreef ons NOW-team dit overkoepelende e-book. In dit e-book staan de belangrijke verschillen en overeenkomsten tussen de regelingen en de aandachtspunten en knelpunten voor de vaststellingsaanvraag. De onderwerpen die we in dit e-book behandelen zijn verdeeld over de belangrijkste thema’s die onder de NOW spelen. Per thema bespreken wij de wijze waarop dit is geregeld in zowel de NOW-1, de NOW-2 als de NOW-3.

Download het e-book door op onderstaande afbeelding te klikken.

 

Image

Voor meer informatie over de NOW-1, de NOW-2 en de NOW-3 verwijzen wij u naar stibbe-now.nl. Op deze website staat onder andere literatuur, rechtspraak, regelgeving en nieuwsberichten over de NOW. Daarnaast vindt u hier de belangrijkste parlementaire documentatie over deze subsidie. Ook staan op deze website onze short reads met een juridische duiding van de NOW-ontwikkelingen.