Stibbe benoemt nieuwe Counsels en Of Counsel

Inside Stibbe
BE Law
EU Law

Brussel, 9 januari 2020 – Het Brusselse kantoor van Stibbe benoemt Delphine Gillet (EU-recht en mededingingsrecht), Jan Proesmans (arbeids- en pensioenrecht) en Sophie Bourgois (geschillenbeslechting) tot Counsel en Elisabeth Baeyens (geschillenbeslechting) tot Of Counsel. De nieuwe benoemingen gaan in vanaf 1 januari 2020.

English version | Version française

Stibbe Brussel heeft drie nieuwe Counsels en één Of Counsel benoemd: Delphine Gillet (Counsel) in de EU/competition praktijk, pensioenspecialist Jan Proesmans (Counsel), internationaal arbitrage-experte Sophie Bourgois (Counsel) en strafrechtexperte Elisabeth Baeyens (Of Counsel). Deze interne benoemingen onderschrijven Stibbe’s visie om eigen talent te promoten om zo in te spelen op de behoeften van cliënten.

Delphine Gillet (EU-recht en mededingingsrecht) adviseert cliënten inzake Europees en Belgisch mededingingsrecht, met inbegrip van fusiedossiers, kartelinbreuken en misbruik van machtspositie. Ze is gespecialiseerd in staatssteun en algemeen EU-recht en -regelgeving, en vertegenwoordigt cliënten voor de Belgische Mededingingsautoriteit en toezichthouders, de Europese Commissie, Belgische rechtbanken en de EU-rechtbanken in Luxemburg. Delphine is een zeer ervaren advocaat wier counselbenoeming en specialistische kennis van het EU-mededingingsrecht en Europees procesrecht Stibbe toelaten te beantwoorden aan de continue evoluerende ontwikkelingen in mededingingsrecht en sectorregulering in Europa en België.

Jan Proesmans (arbeids- en pensioenrecht) heeft een uitgebreide expertise in het pensioenrecht, inclusief pensioenregelingen in de private en publieke sector. Hij behandelt daarnaast de pensioenaspecten en arbeidsrechtelijke aspecten van vennootschapstransacties en vertegenwoordigt cliënten in complexe geschillen voor de Belgische arbeidsrechtbanken. Jans benoeming tot Counsel laat Stibbe Brussel toe om zijn pensioenrechtpraktijk verder uit te bouwen.

Sophie Bourgois (geschillenbeslechting) is een erkend bemiddelaar sinds 2014 en focust haar praktijk op internationale geschillenbeslechting en internationaal publiek- en privaatrecht. Ze staat regelmatig buitenlandse staten en internationale organisaties bij in grensoverschrijdende geschillen en arbitrageprocedures. Daarnaast heeft Sophie specifieke expertise in het verzekeringsrecht, meer bepaald in de behandeling van dossiers met betrekking tot grote schade- en verliesclaims. Sophie’s counselbenoeming versterkt de internationale arbitragepraktijk van Stibbe Brussel.

Elisabeth Baeyens (geschillenbeslechting) is gespecialiseerd in het strafrecht, meer bepaald in witteboordencriminaliteit en het pleiten in complexe strafrechtzaken voor het Belgische Hof van Cassatie. In 2015 slaagde ze voor het examen van de beroepsopleiding in cassatieprocedures georganiseerd door de Orde van advocaten bij het Hof van Cassatie. Elisabeths benoeming tot Of Counsel draagt bij tot de verdere uitbreiding van Stibbe’s witteboordencriminaliteitpraktijk. Haar expertise in cassatiezaken is een onderscheidend element in het aanbod van Stibbe’s praktijk in geschillenbeslechting en strafrecht.

Wouter Ghijsels, Managing Partner van Stibbe Brussel, zegt: “Stibbe heeft altijd geïnvesteerd in talent van eigen bodem. We zijn dus bijzonder trots om Delphine, Jan, Sophie en Elisabeth te benoemen en hen de mogelijkheid te bieden om hun juridische carrière verder uit te bouwen en door te groeien binnen het kantoor. Deze technisch sterke advocaten zullen de komende jaren een centrale rol spelen in de verdere ontwikkeling van hun respectievelijke praktijkgroepen. Als vooraanstaande advocaten binnen hun vakgebied bieden zij een enorme meerwaarde aan onze cliënten.