E-book: belangrijkste ontwikkelingen bestuursrecht en omgevingsrecht 2018 in blogs

Article
NL Law

De bestuursrechtadvocaten van Stibbe in Amsterdam bloggen regelmatig over actuele onderwerpen op het gebied van het bestuursrecht en het omgevingsrecht. In dit e-book zijn voor u de belangrijkste bestuursrechtelijke blogs over 2018 gebundeld. Deze blogs geven een goed beeld van de ontwikkelingen uit het afgelopen jaar.

Veel van deze ontwikkelingen zetten zich voort in 2019 waarbij er wat ons betreft drie in het oog springen:

  1. Vorig jaar vroeg de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State met regelmaat om een conclusie van de staatsraad advocaat-generaal over fundamentele bestuursrechtelijke vraagstukken. Bijvoorbeeld over de bestuurlijke waarschuwing, het belanghebbendebegrip en afgeleid belang, bestemmingsplannen en schaarse rechten. Deze trend zet zich dit jaar ongetwijfeld voort.
  2. Daarnaast signaleren wij dat de bestuursrechter bestuursbesluiten steeds indringender toetst. Daarbij is de betekenis van het evenredigheidsbeginsel aan een opmars bezig die de komende tijd steeds meer vorm zal krijgen.
  3. Tot slot zet de aandacht voor de energietransitie en klimaat zich onverminderd door. Op de valreep van 2018 is de Klimaatwet door de Tweede Kamer aangenomen en is een ontwerp-Klimaatakkoord gepresenteerd. De invulling van het Klimaatakkoord en de concrete maatregelen en verplichtingen voor onder meer bedrijven die daaruit voortvloeien, worden dit jaar duidelijker.

Het e-book is gemakkelijk te downloaden via onderstaande button en neem bij vragen gerust contact met ons op.

 

Image

Actualiteitenseminar bestuurs- en omgevingsrecht 2019

Naast bovenstaande ontwikkelingen hebben ook tal van andere actualiteiten plaatsgevonden binnen het bestuurs- en omgevingsrecht. Wilt u dus graag worden bijgepraat over dé juridische ontwikkelingen in deze rechtsgebieden, dan nodigen wij u graag uit voor ons Actualiteitenseminar op donderdag 24 januari 2019. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: StibbeEvents@stibbe.com