Short Reads

Wetsvoorstel Implementatie richtlijn - Nieuwe voorschriften voor accountantsorganisaties

Wetsvoorstel Implementatie richtlijn - Nieuwe voorschriften voor acco

Wetsvoorstel Implementatie richtlijn - Nieuwe voorschriften voor accountantsorganisaties

16.06.2016 NL law

Op 17 juni 2016 werden de Europese Audit Richtlijn (“Richtlijn”) en de Europese Audit Verordening (“Verordening”) van toepassing.

Het wetsvoorstel ter implementatie van de Richtlijn en ter uitvoering van Verordening (“Wetsvoorstel”) is op 4 mei 2016 ingediend bij de Tweede Kamer en wordt behandeld onder dossiernummer 34 469. 17 juni 2016 is de uiterste implementatiedatum van de Richtlijn. In deze alert worden naar aanleiding van het Wetsvoorstel de meest relevante voorgestelde wijzigingen toegelicht.

Team

Related news

03.05.2022 NL law
Bijdrage Tijdschrift voor Insolventierecht

Articles - Gertjan Boekraad schreef voor het Tijdschrift voor Insolventierecht een annotatie bij een arrest van de Hoge Raad over de vraag hoe in het faillissement van een bedrijf om te gaan met de vordering van de overheid die een milieuovertreding van dat bedrijf moet herstellen.  

Read more

23.02.2022 NL law
Courts take lenient approach to standing of ‘idealistic’ claim foundations under Dutch class action regime

Short Reads - Recent case law on the standing of ‘idealistic’ claim foundations shows courts’ lenient approach. Under the class action regime that entered into force in January 2020, claim foundations face stricter admissibility requirements as a counterbalance to their newly gained power to institute an opt-out damages claim. 

Read more