umraniye escort pendik escort
maderba.com
implant
olabahis
canli poker siteleri meritslot oleybet giris adresi betgaranti
escort antalya
istanbul escort
sirinevler escort
antalya eskort bayan
brazzers
sikis
bodrum escort
Articles

Privacytoezichthouder krijgt tanden: hoge privacyboetes en meldplicht datalekken op komst

Privacytoezichthouder krijgt tanden: hoge privacyboetes en meldplicht datalekken op komst

Privacytoezichthouder krijgt tanden: hoge privacyboetes en meldplicht datalekken op komst

01.10.2015 NL law

Eind mei heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel waarmee hoge boetes bij niet-naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens worden geïntroduceerd, aangenomen. Ook zijn bedrijven binnenkort verplicht om datalekken aan de privacytoezichthouder te melden en in bepaalde gevallen ook aan de personen van wie gegevens gelekt zijn.

Niet-naleving van de privacywetgeving kan leiden tot een bestuurlijke boete van maximaal € 810.000,- of – indien de toezichthouder daar aanleiding toe ziet – zelfs tot 10% van de jaaromzet van de onderneming. Daarnaast krijgt het College bescherming persoonsgegevens na inwerkingtreding van het wetsvoorstel een nieuwe naam en zal voortaan de Autoriteit persoonsgegevens heten. De aangescherpte wetgeving treedt op 1 januari 2016 in werking.

Related news

04.03.2021 BE law
Erik Valgaeren speaks on personal data breaches in a webinar organised by the Academy of European Law

Seminar - On 24-26 March 2021 ERA (Adademy of European Law) organises an online Conference "Responding to Personal Data Breaches in the Post-GDPR era". Erik Valgaeren, our Brussels TMT partner, addresses the topic "Managing personal data breach in a complex international scenario", including cross border cases in the EU and breaches at non-EU establishments.  

Read more