Articles

Privacytoezichthouder krijgt tanden: hoge privacyboetes en meldplicht datalekken op komst

Privacytoezichthouder krijgt tanden: hoge privacyboetes en meldplicht datalekken op komst

Privacytoezichthouder krijgt tanden: hoge privacyboetes en meldplicht datalekken op komst

01.10.2015 NL law

Eind mei heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel waarmee hoge boetes bij niet-naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens worden geïntroduceerd, aangenomen. Ook zijn bedrijven binnenkort verplicht om datalekken aan de privacytoezichthouder te melden en in bepaalde gevallen ook aan de personen van wie gegevens gelekt zijn.

Niet-naleving van de privacywetgeving kan leiden tot een bestuurlijke boete van maximaal € 810.000,- of – indien de toezichthouder daar aanleiding toe ziet – zelfs tot 10% van de jaaromzet van de onderneming. Daarnaast krijgt het College bescherming persoonsgegevens na inwerkingtreding van het wetsvoorstel een nieuwe naam en zal voortaan de Autoriteit persoonsgegevens heten. De aangescherpte wetgeving treedt op 1 januari 2016 in werking.

Related news

02.04.2020 NL law
Stibbe in Amsterdam answers questions from consumers, small business foundations and NGOs about the coronavirus

Inside Stibbe - In a special Q&A (in Dutch), lawyers from our Amsterdam office share their legal expertise and strive to provide answers to questions put to us by consumers, self-employed persons, enterprises large and small, foundations and NGOs as a result of the corona crisis.

Read more

18.03.2020 EU law
Stibbe: COVID-19

Short Reads - In view of the developments concerning the coronavirus, we hereby inform you of our business operations and the measures we take to ensure the continuity of our services to you.

Read more

12.03.2020 EU law
Stibbe sets up corona team

Inside Stibbe - The coronavirus (COVID-19) may have legal consequences for your business. We have set up a team of specialists who can provide insight into the legal implications of the virus.

Read more

10.03.2020 NL law
De AVG staat niet in de weg aan de verwerking van persoonsgegevens door een toezichthouder tijdens een bedrijfsbezoek

Short Reads - Bedrijven die met toezicht worden geconfronteerd, zijn gehouden op verzoek van een toezichthouder in beginsel alle informatie te verstrekken. Met de komst van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is in de praktijk de vraag opgekomen of een toezichthouder bevoegd is om persoonsgegevens die onderdeel uitmaken van de gevraagde informatie te verwerken.

Read more

This website uses cookies. Some of these cookies are essential for the technical functioning of our website and you cannot disable these cookies if you want to read our website. We also use functional cookies to ensure the website functions properly and analytical cookies to personalise content and to analyse our traffic. You can either accept or refuse these functional and analytical cookies.

Privacy – en cookieverklaring