Articles

Tweedelige bijdrage in het Tijdschrift voor Consumentenrecht & handelspraktijken

Tweedelige bijdrage in het Tijdschrift voor Consumentenrecht & handel

Tweedelige bijdrage in het Tijdschrift voor Consumentenrecht & handelspraktijken

08.03.2022 NL law

Marnix Wallinga heeft voor het Tijdschrift voor Consumentenrecht & handelspraktijken een tweedelige bijdrage geschreven over de bescherming van de consument op de financiële markten.

De bijdrage gaat over Europese en nationale ontwikkelingen op het gebied van het financieel consumentenrecht. Drie soorten financiële dienstverlening staan centraal: betaaldiensten, consumptief en hypothecair krediet en beleggingsdiensten. Aan bod komen onder andere de ontwikkeling van een meer paternalistisch EU-financieel consumentenrecht en hoe de EU-wetgever met de regulering van financiële dienstverlening wil bijdragen aan de verduurzaming van de maatschappij. Daarnaast worden onder meer besproken de renteswapjurisprudentie van de Hoge Raad over dwaling, wat er gebeurt met de zorgplicht van de bank bij overdracht van leningen en de positie van klanten als hun betaalrekening wordt opgezegd.

Klik hier voor deel 1 en hier voor deel 2 voor de volledig publicaties

Auteurs: Marnix Wallinga

Bron: Tijdschrift voor Consumentenrecht en handelspraktijken 2021- 5 & 2021-6

Team

Related news

27.06.2022 NL law
Stibbe appoints Nora Offergelt as Counsel

Inside Stibbe - We are pleased to announce that Stibbe Amsterdam has appointed Nora Offergelt as Counsel as of 1 July 2022. With Nora’s appointment, Stibbe expands its Equity Capital Market practice at senior level.

Read more