Short Reads

Podcast: Algemene zorgplicht en veiligheid op de werkvloer

Podcast: Algemene zorgplicht en veiligheid op de werkvloer

Podcast: Algemene zorgplicht en veiligheid op de werkvloer

04.11.2021 NL law

Astrid Helstone en Judica Krikke leggen in hun podcast uit wat de algemene zorgplicht van werkgevers betekent voor de veiligheid op kantoor.

Corona laat nog niet los. Met de recent aangekondigde overheidsmaatregelen en het advies om deels thuis te werken, is de vraag actueel wat werkgevers op de werkvloer van werknemers mogen vragen en hoe zij kunnen voldoen aan hun plicht om een veilige werkomgeving te creëren. Het is dus niet alleen in het belang van werkgevers om die werkplek besmettingsvrij te houden, het is ook een plicht een veilige werkomgeving te creëren. Vragen naar de vaccinatiestatus van werknemers, of het uitkeren van een bonus wanneer werknemers zich laten vaccineren, kunnen middelen zijn om daaraan bij te dragen. Maar mag dat eigenlijk wel? En is dat effectief?

In deze podcast leggen zij uit wat de zorgplicht voor werkgevers betekent voor de veiligheid op kantoor. Zij geven praktische tips voor maatregelen die werkgevers wel, en vooral niet kunnen nemen en kijken daarbij naar recente maatregelen uit binnen- en buitenland.

Podcastserie over de algemene zorgplicht van werkgevers

De aflevering ‘De algemene zorgplicht en veiligheid op de werkvloer’ is onderdeel van een tweedelige serie over de algemene zorgplicht van werkgevers waarin we onderzoeken wat die zorgplicht betekent voor de veiligheid op kantoor en het thuiswerken. In de tweede aflevering gaan we in op de algemene zorgplicht en wat dat betekent voor thuiswerken.

De volledige podcastserie en eerdere podcasts zijn te volgen via het podcastkanaal ‘Stibbe Legal Insights’ op Spotify (klik) of Apple Podcasts (klik).

Team

Related news

21.09.2022 NL law
Overlappende verplichtstellingen: is ingrijpen van de wetgever nodig?

Articles - Is het bereiden, samenstellen en leveren van maaltijden aan particulieren en zorginstellingen een vorm van gemaksvoeding of een vorm van contractcatering? Moet een franchisenemer van Bakker Bart gezien worden als een bakkersbedrijf of als een horecaonderneming? Dit zijn twee voorbeelden van situaties waarin tot aan het hof is geprocedeerd over de (dreigende) overlap van werkingssferen van verplichtgestelde bedrijfstakpensioenfondsen (Bpf(‘en)).

Read more

20.09.2022 EU law
Launch of Metaverse blog series

Articles - Stibbe launches a new blog series focusing on the legal challenges of the Metaverse. In our upcoming blog posts, we will discuss the legal challenges of NFTs, crypto-assets, Metaverse platforms, crypto exchanges, DAO, and many more.

Read more