Short Reads

Inwerkingtreding WHOA

Inwerkingtreding WHOA

Inwerkingtreding WHOA

01.02.2021 NL law

Op 1 januari 2021 is de Wet Homologatie Onderhands Akkoord ("WHOA") in werking getreden. De WHOA biedt ondernemingen de mogelijkheid om buiten een formele insolventieprocedure een financiële herstructurering door te voeren door middel van een door de rechter goedgekeurd herstructureringsplan.

De WHOA is een instrument dat kan worden ingezet voor de herstructurering van ondernemingen die vanwege een te zware schuldenlast insolvent dreigen te raken maar die beschikken over levensvatbare bedrijfsactiviteiten en een continuïteitsperspectief hebben. Daarnaast kan de WHOA gebruikt worden voor een gecontroleerde afwikkeling buiten faillissement van ondernemingen die besluiten hun bedrijfsactiviteiten te beëindigen.

Voor meer informatie over de WHOA verwijzen wij u naar onze eerdere (Engelstalige) blogs. Deze blogs bespreken de WHOA op hoofdlijnen en bevatten een samenvatting van enkele belangrijke aspecten van de WHOA.

Team

Related news

20.04.2021 NL law
Podcast: 'de NOW en faillissementen'

Short Reads - Wat gebeurt er als werkgevers die gebruikmaken van de NOW failliet gaan? Wat kunnen de curator en het UWV doen? En wat gaat er gebeuren als de overheid de NOW afbouwt of stopt? In de vierde en tevens laatste aflevering van een podcastserie over de NOW geven advocaat bestuursrecht Sandra Putting en Job van Hooff gespecialiseerd in het insolventierecht antwoord op deze en andere vragen over de NOW en de faillissementen.

Read more

24.02.2021 NL law
How certain elements of the Dutch scheme may (or may not) affect ISDA Master Agreements

Articles - On 1 January 2021, the legislative framework for court-approved restructurings of debts outside formal insolvency proceedings (hereafter referred to as the ‘Dutch scheme’, or simply, the ‘scheme’) entered into force. Under the Dutch scheme a debt restructuring plan can be submitted to the creditors for voting, whereby a majority can bind a minority within each class of creditors and the competent court has the power to make the plan binding on dissenting classes of creditors.

Read more