Short Reads

Inwerkingtreding WHOA

Inwerkingtreding WHOA

Inwerkingtreding WHOA

01.02.2021

Op 1 januari 2021 is de Wet Homologatie Onderhands Akkoord ("WHOA") in werking getreden. De WHOA biedt ondernemingen de mogelijkheid om buiten een formele insolventieprocedure een financiële herstructurering door te voeren door middel van een door de rechter goedgekeurd herstructureringsplan.

De WHOA is een instrument dat kan worden ingezet voor de herstructurering van ondernemingen die vanwege een te zware schuldenlast insolvent dreigen te raken maar die beschikken over levensvatbare bedrijfsactiviteiten en een continuïteitsperspectief hebben. Daarnaast kan de WHOA gebruikt worden voor een gecontroleerde afwikkeling buiten faillissement van ondernemingen die besluiten hun bedrijfsactiviteiten te beëindigen.

Voor meer informatie over de WHOA verwijzen wij u naar onze eerdere (Engelstalige) blogs. Deze blogs bespreken de WHOA op hoofdlijnen en bevatten een samenvatting van enkele belangrijke aspecten van de WHOA.

Team

Related news

20.04.2021
Podcast: 'de NOW en faillissementen'

Short Reads - Wat gebeurt er als werkgevers die gebruikmaken van de NOW failliet gaan? Wat kunnen de curator en het UWV doen? En wat gaat er gebeuren als de overheid de NOW afbouwt of stopt? In de vierde en tevens laatste aflevering van een podcastserie over de NOW geven advocaat bestuursrecht Sandra Putting en Job van Hooff gespecialiseerd in het insolventierecht antwoord op deze en andere vragen over de NOW en de faillissementen.

Read more