Articles

De SPAC (special purpose acquisition company)

De SPAC (special purpose acquisition company)

De SPAC (special purpose acquisition company)

04.11.2020 NL law

In deze bijdrage, geschreven door Derk Lemstra en Rik van Kessel, wordt de special purpose acquisition company, kortweg SPAC besproken.

De SPAC, heeft in de VS de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen. Een SPAC is een lege huls die een beursnotering verkrijgt, en vervolgens probeert binnen twee jaar een substantieel belang in een target te verwerven, waardoor die target beursgenoteerd wordt. In Nederland is de SPAC (vooralsnog) een zeldzaam fenomeen. Recent is er in Nederland voor het eerst in tien jaar weer een SPAC geweest: Dutch Star Companies One N.V. (DSCO). Na haar IPO in februari 2018, vond DSCO in CM.com een target. In februari 2020 werd de business combination via een fusie afgerond, waarmee CM.com een notering aan Euronext Amsterdam verkreeg.

De SPAC is geen juridischvastomlijnd begrip. Er bestaat geen specifieke EU- of Nederlandse wet- of regelgevingvoor de SPAC. Mede daarom beoogt deze bijdrage vanuit het algemene (ondernemings)recht een beknopt overzicht te bieden van aandachtspunten voor de bij een SPAC betrokken partijen.

Lees hun bijdrage hier.

Dit artikel is verschenen in Ondernemingsrecht 2020/143

Team

Related news

20.09.2021 NL law
AFM: Beleggingsfondsen kunnen beleggers beter informeren over duurzaamheid

Articles - Beleggingsfondsen kunnen beleggers beter informeren over duurzaamheid. De informatieverschaffing van fondsen over duurzaamheidsrisico’s en duurzaamheidskenmerken is nog vaak te algemeen, daardoor krijgen beleggers te weinig inzicht in waar ze in investeren. Dat is een van de conclusies van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in een verkennend onderzoek naar de toepassing van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR).

Read more

03.08.2021 EU law
European Commission clarifies SFDR Level 1 Requirements

Articles - On 6 July 2021 the European Commission adopted the much-awaited decision C(2021) 4858 final (the “Decision”) which provides, in its annex, very useful answers to the questions raised by the European Supervisory Authorities (i.e. the EBA, ESMA and EIOPA) in their letter dated 7 January 2021 on priority issues relating to the application of the Sustainable Finance Disclosure Regulation (“SFDR” or “Level 1 requirements”).

Read more