E-book ‘Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW)’

Article
NL Law

De gevolgen van de maatregelen die zijn getroffen wegens de uitbraak van het coronavirus (COVID-19), treffen vrijwel alle werkgevers. Op 17 maart 2020 kondigde de regering een ‘noodpakket banen en economie’ aan met tijdelijke financiële regelingen voor onder andere werkgevers, mkb’ers en zelfstandig ondernemers. Deze maatregelen zijn bedoeld om werkgelegenheid te behouden en inkomens te beschermen.

Read this article in English

Eén van deze maatregelen is de invoering van de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW). De NOW vervangt de regeling werktijdverkorting (wtv) en is op 1 april jl. gepubliceerd. Werkgevers kunnen op grond van de NOW in aanmerking komen voor een subsidie van de overheid om een periode van substantiële omzetdaling te overbruggen. De subsidie wordt gebaseerd op de loonsom en omzetdaling en kan oplopen tot 90% naar rato van de omzetdaling.

Met de bekendmaking van de NOW is er meer duidelijkheid over hoe het arbeidsrechtelijk landschap er de komende tijd uit gaat zien. Onze praktijkgroep Employment, Pensions en Incentives heeft de ontwikkelingen die elkaar de afgelopen weken snel opvolgden gebundeld in een e-book. Dit e-book geeft onder meer verduidelijking over de NOW, ziekte, privacy, pensioenen en variabele beloningen. Het e-book dient als naslagwerk voor werkgevers en andere (zelfstandig) ondernemers ter ondersteuning van hun bedrijfsvoering tijdens de huidige coronacrisis. 

Klik op de afbeelding om het e-book te downloaden.
 

Meer over het coronavirus

Meer publicaties over de impact van het coronavirus leest u op onze website. Hier vindt u ook een lijst met contactpersonen binnen ons kantoor die u kunnen adviseren bij vragen over de implicaties van het coronavirus voor uw bedrijf.

> Ga voor meer informatie naar onze website over de NOW: www.stibbe-now.nl