Dividend in coronatijd?

Article
NL Law
De invloed van de coronacrisis op het al dan niet doen van een uitkering aan aandeelhouders is groot. Veel bestuurders zullen de dividendvoorstellen die in aanloop naar de jaarlijkse algemene vergadering of de jaarlijkse besluitvorming in het kader van het vaststellen van de jaarrekening werden voorbereid willen heroverwegen.

Sommige aandeelhouders zullen extra behoefte hebben aan een dividend vanwege de eigen financiële situatie en aandringen op een uitkering. Bij een voorgenomen uitkering in coronatijd wordt de rol van BV-bestuurders er niet makkelijker op. Kan het bestuur zijn goedkeuring nog verlenen aan een uitkering gelet op de onzekerheden als gevolg van de uitbraak van het coronavirus? Barbara Bier gaat in haar artikel - dat is gepubliceerd in Ondernememingsrecht 2020/XXIV - dieper in op deze vraag. 

Lees het volledige artikel. 

Meer over het coronavirus

Meer publicaties over de impact van het coronavirus leest u op onze website. Hier vindt u ook een lijst met contactpersonen binnen ons kantoor die u kunnen adviseren bij vragen over de implicaties van het coronavirus voor uw bedrijf.