Volledig geconsolideerde versie Omgevingswet

Article
NL Law

Deze week is een volledig geconsolideerde versie van de Omgevingswet verschenen. Deze versie geeft door middel van kleurgebruik inzicht in de herkomst van de wijzigingen die door de aanvullingswetten en de Invoeringswet zijn aangebracht. Daarbij is ook rekening gehouden met aangenomen amendementen en Nota's van wijziging

In een eerder blogbericht riepen wij al op tot een geconsolideerde tekst waarin alle wijzigingen integraal zijn opgenomen. Tot nu toe waren slechts geconsolideerde teksten voorhanden voor elk individueel wetgevingsproduct. Dat was een gemis omdat het eventuele wetstechnische foutjes enigszins verhulde. Belangrijker is dat een integrale geconsolideerde tekst het parlement kan helpen bij het doorgronden van de bij hem aanhangig gemaakte wijzigingsvoorstellen. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties had (in een brief van 21 december 2018) de Tweede Kamer ook toegezegd om, ten behoeve van het overzicht, bij de aanbieding van elk wetgevingsproduct geconsolideerde teksten van de Omgevingswet ter beschikking te stellen via omgevingswetportaal. Het valt te waarderen dat een stapje verder is gegaan door een volledig integrale tekst te publiceren. Het behoeft geen toelichting dat een dergelijke tekst ook behulpzaam is voor iedereen in de praktijk die in de toekomst met de Omgevingswet te maken zal krijgen.

Voor meer informatie over de Omgevingswet kunt u terecht op: www.pgomgevingswet.nl. Met deze website houdt Stibbe u van de laatste stand van zaken op de hoogte. U vindt hier onder andere de tekst van de Omgevingswet waarbij de parlementaire geschiedenis artikelsgewijs is ontsloten.