Articles

International Comparative Legal Guide to Public Procurement 2021 - Belgium chapter

International Comparative Legal Guide to Public Procurement 2021

International Comparative Legal Guide to Public Procurement 2021 - Belgium chapter

05.02.2021 BE law

The ICLG to Public Procurement 2021 covers common issues in public procurement laws and regulations – including application of the law to entities and contracts, award procedures, exclusions and exemptions, remedies, privatisations and PPPs – in 18 jurisdictions.

David D'Hooghe and Lieselotte Schellekens from our Brussels office have authored the Belgium chapter for the ICLG Public Procurement guide 2021.

Click here to open a printable version of the contribution.

Click here to view the chapter on ICLG's website.

Team

Related news

21.09.2021 NL law
Mogen grote steden woningbeleggers in alle wijken weren?

Short Reads - Gemeenten krijgen binnenkort een nieuw instrument in de strijd tegen woningnood: opkoopbescherming. Dit is een vergunningplicht voor het verhuren van een recent aangeschafte woning. Het doel daarvan is het weren van opkopende beleggers die delen van de woningmarkt domineren. Onder meer de gemeenten Rotterdam, Den Haag en Amsterdam hebben al gezegd hiervan gebruik te zullen maken in de hele gemeente. Dat laatste is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Read more

20.08.2021 NL law
Fasering toepasselijkheid Wet kwaliteitsborging voor het bouwen: de laag risico gebouwen van gevolgklasse 1 als start

Short Reads - Per 1 juli 2022 treedt naar verwachting de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (hierna: Wkb) in werking. Hiermee komt een nieuw stelsel voor kwaliteitsborging in de bouw. In onze eerdere blog schreven wij al hoe dit toekomstige stelsel van bouwtoezicht eruit zal gaan zien. De belangrijkste wijziging is dat voortaan een ‘private kwaliteitsborger’ de conformiteit met bouwtechnische voorschriften zal toetsen in plaats van het college van burgemeester en wethouders.

Read more