Articles

Eén Europese standaard voor bescherming persoonsgegevens

Eén Europese standaard voor bescherming persoonsgegevens

Eén Europese standaard voor bescherming persoonsgegevens

09.03.2017 NL law

Judica Krikke lichtte op 15 februari tijdens het congres IT & Information Security 2017 in ’s-Hertogenbosch de nieuwe Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) toe. Volgens haar is de AVG voor veel Nederlandse bedrijven een wake up-call. “We hebben de Wet Bescherming Persoonsgegevens al geruime tijd, maar we hebben hem met z’n allen een beetje genegeerd.”

Tekstschrijfster Sarah De Preter maakte voor Siemens een artikel naar aanleiding van haar lezing. Het artikel kun je hier vinden.

Related news

11.05.2018 NL law
Privacy in een nieuw jasje: een vergelijking van beschermingsniveau tussen de Wbp en de AVG

Articles - De AVG zal op 25 mei 2018 inwerking treden. Dit zal de privacyregelgevingaanscherpen. Door een territoriale uitbreiding van het toepassingsbereik van de regelgeving, meer focus te leggen op (verplichte) controle van naleving van de verordening voorafgaand aan een verwerking van persoonsgegevens, in combinatie met een uitgebreider arsenaal aan handhavingsinstrumenten voor de Autoriteit Persoonsgegevens, zal de bescherming van privacy voor burgers in de EU toenemen.

Read more

09.05.2018 NL law
FAQ: Hoe is de bestuurlijke handhaving van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) vormgegeven?

Articles - Op 25 mei 2018 treedt de Algemene verordening gegevensbescherming ("AVG") in werking. De verordening heeft rechtstreekse werking in het Nederlandse rechtssysteem. Het gevolg daarvan is dat de Nederlandse privacywaakhond, de Autoriteit Persoonsgegevens, een scala handhavingsinstrumenten op grond van de AVG kan inzetten om naleving van de privacywetgeving te bevorderen.

Read more

Our website uses cookies: third party analytics cookies to best adapt our website to your needs & cookies to enable social media functionalities. For more information on the use of cookies, please check our Privacy and Cookie Policy. Please note that you can change your cookie opt-ins at any time via your browser settings.

Privacy – en cookieverklaring