Inside Stibbe

Toni van Hees verlaat na 40 jaar de advocatuur

Toni van Hees verlaat na 40 jaar de advocatuur

Toni van Hees verlaat na 40 jaar de advocatuur

06.09.2022 NL law

Per 1 september 2022 heeft Toni van Hees, partner in Stibbe’s Commercial Litigation praktijk, ons kantoor verlaten.

Toni is ruim 33 jaar aan Stibbe verbonden geweest, waarvan 29 als partner. In zijn lange loopbaan – Toni heeft bijna 40 jaar in de advocatuur gewerkt - is hij bij vele complexe zaken betrokken geweest. Daarnaast heeft Toni in verschillende rollen een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het recht en de opleiding van jonge mensen. Begonnen als advocaat bij Dirkzwager te Nijmegen, werkt hij sinds 1989 bij Stibbe in Amsterdam als advocaat en curator, waarvan sinds 1993 als partner. Hij is als universitair docent verbonden geweest aan de Radboud Universiteit Nijmegen en als redactielid bij het tijdschrift Jurisprudentie Burgerlijk Procesrecht en Tijdschrift voor Insolventierecht. Toni blijft aan als raadsheer-plaatsvervanger in het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Met zijn vertrek wil hij ruimte maken voor andere activiteiten. Het is, zoals hij zelf aangeeft, niet zijn bedoeling om met zijn vertrek in de ruststand te gaan.

Met Toni nemen wij afscheid van een zeer gewaardeerde collega die zijn ervaring graag deelde met collega's, studenten, cliënten en relaties. Recent nog blikte hij in het Financieel Dagblad op basis van zijn eigen ervaringen terug op zijn loopbaan. Hierin benadrukt hij ook de maatschappelijke taak van de advocatuur en het belang van de sociale advocatuur.

Klik hier voor het FD-artikel

Related news

13.09.2022 NL law
Aard en uitleg van statuten

Short Reads - Al lange tijd is het een gemeenplaats in de rechtspraak en de literatuur dat statuten zo niet steeds, dan ten minste in beginsel naar objectieve maatstaven uitgelegd moeten worden. Ter ondersteuning van deze opvatting wordt aangevoerd dat de bijzondere aard van de statuten in beginsel tot een objectieve uitleg dwingt.

Read more

21.07.2022 NL law
Dutch Supreme Court decides against the pledgeability of non-transferable claims

Articles - Lawyers occasionally wonder how the law ended up as it is. We had that experience after the Dutch Supreme Court’s decision of 1 July 2022 (Rabobank/Ten Berge q.q.; ECLI:NL:HR:2022:984), regarding the possibility or impossibility of pledging a claim. The Supreme Court decided that claims that have been made non-transferable under property law in a contractual agreement between a creditor and a debtor, cannot be pledged either.

Read more

16.09.2022 NL law
Webinar Verschoningsrecht

Articles - Tim de Greve gaat samen met Prof. Petra van Kampen in op actuele ontwikkelingen in het verschoningsrecht tijdens het webinar Verschoningsrecht van de Academie voor de Rechtspraktijk. Dit webinar is hier terug te kijken.

Read more