Voornemen Kabinet om vervaldatum Tijdelijke Wet COVID-19 Justitie & Veiligheid wederom te verlengen tot 1 juni 2022

Article
NL Law

Het kabinet is voornemens om de werkingsduur van de Tijdelijke Wet COVID-19 Justitie & Veiligheid (“de Tijdelijke wet”) opnieuw bij Koninklijk besluit te verlengen. Daartoe is vandaag een ontwerp besluit gepubliceerd (zie ook: de kamerbrief). De huidige vervaldatum van de Tijdelijke wet is 1 april 2022. De nieuwe vervaldatum zal worden vastgesteld op 1 juni 2022.

De Tijdelijke wet is een verzamelwet en is opgesteld als antwoord op de beperkingen die gelden als gevolg van de uitbraak van COVID-19. Aan de hand van de Tijdelijke wet kunnen rechtspersonen tijdelijk afwijken van wettelijke en statutaire bepalingen en kunnen bepaalde termijnen worden uitgesteld. COVID-19 maakt het onwenselijk om fysiek bijeen te komen voor een algemene vergadering of ledenvergadering. De Tijdelijke wet biedt de mogelijkheid om tijdelijk af te wijken van verschillende bepalingen uit Boek 2 BW, waardoor het voor rechtspersonen mogelijk wordt om volledig virtueel te vergaderen.

Voor meer informatie over de Tijdelijke wet verwijzen wij naar onze Corporate Update van 7 juli 2020. Zie tevens onze speciale corona-pagina op stibbe.com waar u een team van specialisten kunt vinden dat u kan adviseren over de juridische gevolgen van COVID-19 op uw onderneming.