Seminar

Webinar: Haasje over in de kredietpraktijk: rangwisseling van pandrechten

Webinar: Haasje over in de kredietpraktijk: rangwisseling van pandrec

Webinar: Haasje over in de kredietpraktijk: rangwisseling van pandrechten

11.06.2021 NL law

Robert Steeg en Camille van Liebergen organiseren op 24 juni een webinar waarin zij ingaan op het recente arrest van de Hoge Raad inzake rangwijziging van pandrechten.

In zijn arrest van 9 april jl. heeft de Hoge Raad voor het eerst expliciet bevestigd dat het mogelijk is om de aan een pandrecht verbonden rang te wijzigingen. De uitspraak is voor de financieringspraktijk van wezenlijk belang omdat de mogelijkheid van rangwijziging een praktisch oplossing biedt voor diverse problemen in complexe kredietstructuren en andere gevallen waarin meerdere pandrechten op één en hetzelfde goed worden gevestigd.

Op donderdag 24 juni bespreken Robert Steeg en Camille van Liebergen tijdens het Stibbe Debt Finance Webinar het arrest van de Hoge Raad en de gevolgen voor de praktijk. Daarbij zal aandacht worden besteed aan de manier waarop rangwijziging kan plaatsvinden en aan de veranderingen die zich naar verwachting in de praktijk zullen voordoen, evenals mogelijke complicaties bij rangwijziging van pandrechten.

Sprekers

  • Robert Steeg: Counsel in Amsterdam, gespecialiseerd in Banking & Finance
  • Camille van Liebergen: Associate in Amsterdam, gespecialiseerd in Banking & Finance

 

Praktische informatie

Datum: Donderdag 24 juni

Tijd: 12.00 – 13.00 uur

Locatie: online webinar

Taal: Nederlands

Voor meer informatie en om u aan te melden, mailt u naar stibbeevents@stibbe.com

Team

Related news

08.06.2021 NL law
Stibbe Knowledgepagina ‘Energietransitie en klimaat’ is live

Short Reads - De klimaat- en energietransitie wetgeving is versnipperd en daarom is samenwerking tussen diverse juridische specialismen van belang. Stibbe heeft daarmee veel ervaring. Bij Stibbe is deze benodigde juridische kennis nu ook voor externe kennisname samengebracht op de knowledge pagina ‘Energietransitie en klimaat‘.

Read more

17.05.2021 NL law
Stibbe, KPMG and NVB Sustainable Finance Week

Seminar - The Sustainable Finance Week - organised by Stibbe, KPMG and NVB - will take place across 4 afternoons, starting on Monday 31 May 2021. Through an online conference platform, we will present a variety of live information sessions on the EU Sustainable Finance Action Plan, and provide virtual access to knowledge and networking.

Read more

02.06.2021 NL law
Milieuwereld en financiële wereld ontmoeten elkaar in de “E” van ESG

Short Reads - Ontwikkelingen binnen de milieuwereld en binnen de financiële wereld staan op het eerste zicht los van elkaar. In dit blog lichten wij toe waarom die vlieger anno 2021 niet meer opgaat en waarom ontwikkelingen in de financiële sector relevant zijn voor ondernemingen actief in de milieusector.

Read more