Stibbe lanceert website Nieuw pensioenstelsel

Article
NL Law

In juni 2019 sloten kabinet, werkgevers- en werknemersorganisaties het Pensioenakkoord. Het Nederlandse pensioenstelsel verandert hierdoor de komende jaren ingrijpend. Dit is van belang voor elke werkgever met een pensioenregeling; alle pensioenovereenkomsten met werknemers en afspraken met pensioenuitvoerders zullen namelijk gewijzigd moeten worden.

Op dit moment zijn alleen de hoofdlijnen van het nieuwe pensioenstelsel bekend. Vóór aanstaande zomer wordt echter een nadere uitwerking van het nieuwe pensioencontract verwacht in een hoofdlijnennotitie. Het wetsvoorstel volgt begin 2021. Beoogd is dat de uiteindelijke invoering daarvan per 1 januari 2022 plaatsvindt. Een aantal kleinere deelonderwerpen wordt al eerder uitgewerkt en doorgevoerd. 

De praktijkgroep Employment, Pensions & Incentives (EPI) van Stibbe volgt het nieuwe pensioenstelsel op de voet. Onze website 'Nieuw pensioenstelsel' (www.stibbenieuwpensioenstelsel.nl) informeert u over de aankomende veranderingen. Deze website is bedoeld voor werkgevers die op de hoogte willen blijven van het Pensioenakkoord en de uitwerking daarvan. Wij houden hierop de actuele ontwikkelingen bij, maken de relevante achtergrondinformatie eenvoudig toegankelijk en zetten op een rij wat de werkgever wanneer moet gaan doen. Wij concentreren ons op het deel van het Pensioenakkoord dat voor werkgevers het meest relevant is: het nieuwe pensioencontract, de afschaffing van de doorsneesystematiek en het transitiekader.

Ga naar de website Nieuw pensioenstelsel
 
De praktijkgroep EPI verwacht u met de website Nieuw pensioenstelsel een praktisch hulpmiddel te bieden om de wijzigingen in het Nederlandse pensioenstelsel te volgen.

Voor meer informatie of bij vragen over de website kunt u ons een e-mail sturen. Voor inhoudelijke vragen over de gevolgen die de wijzigingen in het Nederlandse pensioenstelsel met zich mee brengen, kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon van onze praktijkgroep of met een van onderstaande contactpersonen.