Q&A - Arbeidsrechtelijke vragen van werkgevers over het coronavirus

Article
NL Law

De gevolgen van de maatregelen die zijn getroffen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) treffen vrijwel alle werkgevers. Op 17 maart 2020 heeft de Nederlandse regering naar aanleiding van de coronacrisis (een aantal maatregelen aangekondigd voor werkenden en voor werkgevers).

Eén van die maatregelen is het Noodfonds overbrugging werkgelegenheid dat in de plaats treedt van de werktijdverkortingsregeling. In deze Q&A gaat ons ‘Corona Employment Emergency Team’ (“CEET”) in op wat nu bekend is over dit Noodfonds. Daarnaast heeft het CEET in deze Q&A ook de meest prangende arbeidsrechtelijke vragen van werkgevers beantwoord. Indien u naar aanleiding van deze Q&A nog vragen heeft kunt u contact opnemen met uw vaste Stibbe contactpersoon of met een van de specialisten uit het CEET.

Click on the visual to enlarge

Image

Meer over het coronavirus

Meer publicaties over de impact van het coronavirus leest u op onze website. Hier vindt u ook een lijst met contactpersonen binnen ons kantoor die u kunnen adviseren bij vragen over de implicaties van het coronavirus voor uw bedrijf.

> Ga voor meer informatie naar onze website over de NOW: www.stibbe-now.nl