E-book NOW-2: Tweede tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid

Article
NL Law

Op 17 maart 2020 kondigde het kabinet het eerste noodpakket aan met steunmaatregelen om de economische gevolgen van de coronacrisis te dempen. Onderdeel van dit noodpakket zijn onder andere de Eerste tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (“NOW-1”) en de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (“Tozo-1”).

Read this article in English

In ons eerste e-book van 7 april 2020 bespraken wij deze steunmaatregelen en gingen wij in op algemene vragen die de coronacrisis doet opkomen op het vlak van het arbeidsrecht en privacy. In ons tweede e-book van 7 mei 2020 behandelden wij belangrijke ontwikkelingen aangaande de NOW-1 en de Tozo-1 en hebben wij alvast vooruitgeblikt op de Tweede tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (“NOW-2”).  

Inmiddels zijn ingrijpende overheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus versoepeld en begeeft Nederland zich stapsgewijs uit de intelligente lockdown. De economische gevolgen van de coronacrisis zijn echter nog steeds merkbaar en het is de verwachting dat er een recessie aankomt die langer zal duren dan eerder werd gedacht. Het kabinet heeft daarom op 20 mei 2020 een tweede noodpakket aangekondigd. Dit noodpakket (NOW-2) bestaat uit de verlenging van onder meer de NOW en de Tozo en de introductie van nieuwe steunmaatregelen.

Onze praktijkgroep Employment, Pensions en Incentives heeft de ontwikkelingen rondom dit nieuwe steunpakket gebundeld in een e-book In dit derde e-book bespreken wij in het eerste hoofdstuk de NOW-2. De Tozo en overige (fiscale) steunmaatregelen komen in het tweede hoofdstuk aan bod. Tot slot geven wij praktische richtlijnen mee voor arbeidsrechtelijke vragen die opkomen in deze nieuwe fase van de coronacrisis.

Klik op de afbeelding om het e-book te downloaden.

Image
 

Meer over het coronavirus

Meer publicaties over de impact van het coronavirus leest u op onze website. Hier vindt u ook een lijst met contactpersonen binnen ons kantoor die u kunnen adviseren bij vragen over de implicaties van het coronavirus voor uw bedrijf.

> Ga voor meer informatie naar onze website over de NOW: www.stibbe-now.nl