Stibbe versterkt EU/competition praktijk met nieuwe vennote Sophie Van Besien

Inside Stibbe
BE Law
EU Law

Brussel, 9 december 2019 – Stibbe verwelkomt Sophie Van Besien, gespecialiseerd in Europees recht, mededingingsrecht en gereguleerde markten, als nieuwe vennote in het Brusselse kantoor. Sophie’s expertise zal Stibbe’s dienstverlening in de Benelux versterken en bijdragen aan de verdere ontwikkeling van zijn EU/competition en regulated markets praktijk. Sophie vervoegt Stibbe op 9 december 2019.

English version | Version française

Sophie’s technische expertise en internationale ervaring stellen Stibbe in staat om zijn Benelux EU/competition en regulated markets praktijk te versterken en zijn dienstverlening uit te breiden. Sophie focust zich op het hele spectrum van Europees en nationaal mededingingsrecht, met name complexe fusiedossiers, kartelinbreuken, schadeclaims en geschillen, misbruik van machtspositie en staatssteun. Ze heeft een uitgebreide ervaring in het behandelen van dossiers met betrekking tot sterk gereguleerde sectoren, waaronder financiële diensten, e-commerce en postdiensten. Voordat Sophie Stibbe vervoegde, was ze senior medewerkster in EU-mededingingsrecht en -regelgeving, en vervolgens directrice, bij een van de meest prominente Belgische staatsbedrijven.

Wouter Ghijsels, Managing Partner van Stibbe Brussel, zegt: “We zijn verheugd om Sophie bij Stibbe aan boord te mogen verwelkomen. Ze is een uitstekende next-generation advocaat wier rijkdom aan in-house ervaring in sterk gereguleerde sectoren ten behoeve van onze cliënten komt. Sophie’s expertise in buitenlandse jurisdicties zal bijdragen aan de internationale expertise en business knowhow van ons EU competition team.

Sophie Van Besien vult aan: “Ik ben zeer enthousiast om bij een vooraanstaand kantoor als Stibbe te starten en deel uit te maken van zijn gerenommeerde Benelux EU competition team. Ik kijk ernaar uit om de praktijk verder uit te bouwen en samen met collega’s onze cliënten bij te staan in hun juridische uitdagingen op het vlak van mededingingsrecht en hen te adviseren over de tsunami aan regelgeving waarmee zij in verschillende sectoren worden geconfronteerd.

**********

Over Sophie Van Besien – Sophie startte haar loopbaan als advocaat in 2007. Voordat ze het Brusselse kantoor van Stibbe vervoegde, vervulde Sophie gedurende 3 jaar senior en management rollen in het juridische departement van een prominent Belgisch beursgenoteerd staatsbedrijf. In die functies hield ze toezicht op alle mededingings- en regelgevingskwesties. Daarvoor was ze advocaat mededingingsrecht in het Brusselse en Washington D.C. kantoor van een internationaal advocatenkantoor. Als advocaat voerde ze verschillende secondments uit bij enkele van ’s werelds meest toonaangevende multinationals. Sophie behaalde een masterdiploma in de rechten aan de Universiteit Gent en een Master of Laws (LL.M.) aan de Universiteit van Columbia in New York. Ze is lid van de balie van Brussel en New York.