De Nutri-Score vanuit juridisch oogpunt: vette kluif of mager beestje?

Article
BE Law

Vandaag werd het Koninklijk besluit betreffende het gebruik van het logo "Nutri-Score" in het Belgische Staatsblad gepubliceerd. Het koninklijk besluit treedt onmiddellijk in werking. M.a.w. de Nutri-Score is vanaf heden nu ook officieel in België.

Het kleurrijke en eenvoudig te lezen label van de Nutri-Score is alomtegenwoordig in het nieuws. Naar het Franse voorbeeld heeft België zich gehaast om de Nutri-Score ten behoeve van de consument te introduceren. De Nutri-Score mag dan wel op het eerste gezicht een simpele en vrijwillige ingreep voor operatoren lijken, toch liggen er nog enkele open juridische vraagstukken op de weg. Zo gelden belangrijke kanttekeningen bij het vrijwillig karakter ervan en de mogelijke verstoring van de Europese interne markt.

Bastiaan Schelstraete en Pieter Vandenheede schreven een artikel over de Nutri-score in het recentste nummer van de Food & Science Law. Deze bijdrage beoogt om voormelde kanttekeningen vanuit een juridisch oogpunt te benaderen en blikt tegelijk vooruit.

Klik hier voor een sneak preview

Dit artikel is mede geschreven door Pieter Vandenheede in zijn hoedanigheid van counsel bij Stibbe.