Mark up wetteksten Boek 2 BW

Article
NL Law

Sinds enkele jaren stelt Stibbe een uitgave beschikbaar waarin een mark up is opgenomen van Boek 2 BW, zoals dat luidt na (ongewijzigde) implementatie van recent in werking getreden wetten en lopende wetsvoorstellen. Elk jaar maakt Stibbe een update van deze mark up.

Dit jaar is er op 1 januari 2018 slechts een kleine wijziging doorgevoerd in Boek 2 BW ten gevolge van de inwerkingtreding op 3 januari 2018 van de Wet implementatie richtlijn markten voor financiële instrumenten 2014) (Stb. 2017, 512). In verband met de introductie in de Wft van een nieuw type handelsplatform voor (bepaalde) financiële instrumenten, de OTF, zijn de artikelen 2:63j lid 1, onderdeel c, 2:164 lid 1, onderdeel c, 2:274 lid 1, onderdeel c en 2:407 lid 2, onderdeel b BW aangepast. Omdat dit slechts een minimale wijziging van Boek 2 BW betreft, is deze niet in kleur in de mark up verwerkt maar gewoon als integrale wettekst opgenomen.

De volgende wetsvoorstellen zijn in de Stibbe mark up Boek 2 BW van januari 2018 verwerkt:

In behandeling bij de Eerste Kamer:

In behandeling bij de Tweede Kamer:

Elk wetsvoorstel heeft in de mark up een eigen kleur opdat gemakkelijk onderscheid kan worden gemaakt tussen de verschillende wetsvoorstellen. Per wetsartikel wordt bovendien kort aangegeven welk wetsvoorstel de voorgestelde wijzigingen aanbrengt.

Hierbij ontvangt u de soft copy. Indien u dit op prijs stelt, kunnen wij u ook een boekje toezenden met daarin de mark up. 

Vanzelfsprekend staan wij tot uw beschikking, mocht u over dit onderwerp nader advies wensen.