Environment and Planning

Stibbeblog

Environment and Planning | NL & EU Law

On this blog, our specialists from our Amsterdam office share the latest developments in EU, Dutch and regional environmental law and planning. They analyse recent judgments, give guidance to legislative changes and comment on various topics.

Environment and Energy | BE & EU Law

On this blog, our specialists from our Brussels office share the latest developments in EU, Belgian and regional environmental, planning and energy law. They analyse recent judgments, give guidance to legislative changes and comment on various topics.

Ship harbour oil
Article
NL Law

Evaluatie stelsel Kernenergiewet verschenen

Bij brief van 27 maart 2024 zond de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat het eindrapport van de evaluatie van de Kernenergiewet aan de Tweede Kamer.

Continue reading
Binnenhof the Hague Den Haag
Article
NL Law

Signaleringsblog week 16: actuele jurisprudentie bestuursrecht en omgevingsrecht

In deze blog signaleren wij kort enkele belangwekkende bestuursrechtelijke en omgevingsrechtelijke uitspraken van de afgelopen periode.

Continue reading
Energy plant by the water
Article
NL Law

De toekomst van kernenergie in Nederland (part 3): projectprocedure gestart!

Op 22 februari 2024 verscheen in de Staatscourant een kennisgeving voornemen en participatie voor de nieuwbouw van twee nieuwe kerncentrales.

Continue reading
AMsterdam boot gracht
Article
NL Law

Europees Hof voor de Rechten van de Mens oordeelt in een landmark case dat overheden klimaatverandering moeten bestrijden

Overheden zijn verplicht om effectieve maatregelen te treffen om klimaatdoelstellingen te behalen en de schadelijke gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan, zo oordeelt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Continue reading