Paralegal

Ons Brussels kantoor is op zoek naar een Paralegal (m/v/x) voor de praktijkgroep Publiekrecht.

Rol binnen Stibbe

  • Je werkt in eerste instantie samen met de advocaten van onze praktijkgroep Publiekrecht. Meerbepaald ondersteun je de advocaten bij de organisatie en opvolging van hun dossiers en litiges. Daarnaast help je de advocaten bij de opmaak en samenstelling van offertes voor overheidsopdrachten.
  • Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste paralegal die juridisch denken combineert met organisatietalent. Interesse in de publieke sector en de advocatuur zijn uiteraard belangrijk. Een goede talenkennis is vereist (Nederlands en Engels zijn een must, basiskennis Frans is een plus).

Functiebeschrijving

  • OVERHEIDSOPDRACHTEN: Je bent samen met de advocaten van het team verantwoordelijk voor de opmaak van offertes. Je zorgt hierbij voor de samenstelling van het administratieve dossier en de conformiteit ervan volgens de overheidsopdrachtenregels, je bewaakt de deadlines, je draagt bij tot de inhoudelijke uitwerking van de offertes aan de hand van de opgebouwde business- en sectorkennis, je staat in voor het project management, enz. Je neemt met andere woorden het hele proces van a to z in handen.
  • PARALEGAL ONDERSTEUNING: Je begrijpt de inhoud van de dossiers die onze advocaten behandelen en je kent hun cliënten. Op basis van die kennis help je onze advocaten met de voorbereiding en samenstelling van stukkenbundels, het opvolgen van conclusietermijnen, het (elektronisch) indienen van conclusies, het inrichten en opvolgen van mandaten op e-platformen, etc.
  • Je beheert en bent verantwoordelijk voor het up-to-date houden van bepaalde modellen, (interne) databases, digitale dossiers en archieven.

De ideale kandidaat

  • De functie is typisch weggelegd voor een persoon die zijn juridische kennis weet te combineren met administratief talent.
  • Je hebt een diploma rechtspraktijk of een masterdiploma aan de hogeschool of universiteit in een richting die verband houdt met talen, handelswetenschappen of business administratie.
  • Wij zijn op zoek naar een enthousiast persoon die in de dynamische omgeving van een internationaal advocatenkantoor ervaring wenst op te doen en bereid is om zich in de functie van paralegal te verdiepen. Ervaring in deze functie is een plus maar geen vereiste.
  • De ideale kandida(a)t(e) heeft een positieve persoonlijkheid, werkt zelfstandig, is een echte teamspeler en heeft oog voor detail. Wij bieden jou de kans om op topniveau een sleutelrol te spelen.

Spontaneous application

Want to join Stibbe, but you don’t see the job opening you’re looking for? Apply spontaneously and we’ll check if we can consider your application.

Ann D'Haese Stibbe

Get in touch

Ann D'Haese
HR Advisor - Employees / Assistant to the Board