Het bezoldigingsverslag van beursvennootschappen

Article
NL Law

Boekjaar 2020 was het eerste jaar waarin beursvennootschappen verplicht waren om hun verslaggeving over beloningen in te richten in overeenstemming met de nieuwe eisen voor het door de herziene Europese richtlijn aandeelhoudersrechten (SRD II) geïntroduceerde bezoldigingsverslag.

Lars in ’t Veld schreef samen met Erick Noorloos (KPN) en Anne Liza Verhagen (Radboud Universiteit) twee artikelen over dit nieuwe bezoldigingsverslag van beursvennootschappen. In het Tijdschrift voor Jaarrekeningenrecht (TvJ) staan zij stil bij de wettelijke eisen die aan het bezoldigingsverslag worden gesteld. In een artikel in het Maandblad Voor Accountancy en Bedrijfseconomie (MAB) doen zij verslag van een praktijkonderzoek naar de eerste ervaringen met deze nieuwe verplichting.

Lees het artikel over de wettelijke eisen voor bezoldigingsverslag. Dit artikel werd gepubliceerd in het Tijdschrift voor Jaarrekeningenrecht 2020/5.

Lees het artikel over het praktijkonderzoek naar de eerste ervaringen met het bezoldigingsverslag. Dit artikel werd gepubliceerd in het Maandblad Voor Accountancy en Bedrijfseconomie. 94. 461-475.