E-book NOW-3: Derde tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid

Article
NL Law

Op 28 augustus 2020 kondigde de regering het derde noodpakket aan met maatregelen om de economie te blijven ondersteunen. De huidige tweede golf en de daaropvolgende aanscherping van de maatregelen laten zien dat het belang van dit derde noodpakket onverminderd groot is. Onderdeel van het noodpakket is de Derde tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW-3). Werkgevers kunnen hiervoor vanaf 16 november 2020 een aanvraag indienen.

De NOW-3 volgt op de eerste twee tranches (NOW-1 en NOW-2). Noodlijdende ondernemingen kunnen in ieder geval tot en met 30 juni 2021 aanspraak maken op loonkostensubsidie als financiĆ«le compensatie voor hun omzetdaling als gevolg van de coronacrisis. Nieuw aan de NOW-3 is dat de regering ook erkent dat ondernemingen te maken hebben met een nieuwe economische realiteit. Dat betekent dat niet alle werkgelegenheid behouden kan blijven. De NOW-3 biedt daarom meer ruimte voor ondernemingen om te reorganiseren en verschilt daarmee op bepaalde punten fundamenteel met de NOW-1 en de NOW-2.  

In een nieuw e-book* over de NOW-3 beschrijft het Stibbe NOW-team de belangrijkste verschillen met de eerste twee tranches. Daarnaast gaan zij in op de bestuursrechtelijke vraagstukken die relevant zijn voor de subsidievaststelling onder de NOW-1 en het recent gepubliceerde accountantsprotocol. Tot slot zijn er in de afgelopen maanden ook de eerste rechterlijke uitspraken gedaan over de NOW. Kortom, genoeg reden om deze recente ontwikkelingen te bespreken en te bundelen in een handzaam e-book.  

Klik op de afbeelding om het e-book te downloaden.
 

Stibbe website over de NOW

De ontwikkelingen rondom de NOW-subsidie volgen elkaar in een snel tempo op en blijven door de aanhoudende coronacrisis zeer actueel. Daarom heeft het Stibbe NOW-team een speciale website over de NOW opgezet. Op deze website houdt dit team onder andere literatuur, rechtspraak, regelgeving en nieuwsberichten over de NOW bij. Daarnaast vindt u hier de belangrijkste parlementaire documentatie inzake de NOW. Ook staan op deze website onze short reads met een juridische duiding van de NOW-ontwikkelingen. Kortom, met onze website biedt het Stibbe NOW team u een up-to-date overzicht van de ontwikkelingen en inzicht in de juridische betekenis hiervan.

Ga naar onze NOW-website www.stibbe-now.nl