Corona-special

Article
NL Law
Sinds de uitbraak van het coronavirus als veroorzaker van de ziekte COVID-19 lijkt alles anders. Tijdens zijn persconferentie op 31 maart jongstleden verwoordde minister-president Rutte dat door de huidige crisis, als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, te omschrijven als een van de hevigste crises in de geschiedenis buiten oorlogstijd. Als historicus had de minister-president wellicht kunnen wijzen op de pandemie die letterlijk een eeuw geleden de wereld trof, toen het virus dat bekend staat als de ‘Spaanse griep’ in de nasleep van een oorlog rondwaarde.

Maar de wereld anno 1920 was een andere dan die van 2020, gelet op alle maatschappelijke en economische veranderingen die zich sinds 1920 hebben voorgedaan, waaronder die ten aanzien van internationale verkeers- en handelsstromen (nog afgezien van bevolkingstoename en massatoerisme). Hoe dan ook, we zijn aldus in 2020 geconfronteerd met een situatie die zijn weerga niet kent en waarvan geen precedent voorhanden is voor de wijze waarop met de huidige situatie moet worden omgegaan.

Lees het volledige artikel.

Dit artikel is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Jaarrekeningenrecht, mei 2020.

Meer over het coronavirus

Meer publicaties over de impact van het coronavirus leest u op onze website. Hier vindt u ook een lijst met contactpersonen binnen ons kantoor die u kunnen adviseren bij vragen over de implicaties van het coronavirus voor uw bedrijf.