E-book SRD II & Say-on-Pay - Inzicht in het bezoldigingsbeleid- en verslag

Article
NL Law

Met de Herziene Aandeelhoudersrechtenrichtlijn (SRD II) wil de Nederlandse wetgever effectieve en duurzame aandeelhoudersbetrokkenheid bij beursgenoteerde vennootschappen bevorderen. Deze nieuwe richtlijn is de opvolger van de Aandeelhoudersrechtenrichtlijn 2007/36/EG en treedt stapsgewijs in werking.

Nadat op 1 december 2019 via de Implementatiewet de regels rondom 1) het bezoldigingsbeleid; 2) het bezoldigingsverslag; 3) transacties met verbonden partijen; en 4) transparantieverplichtingen voor institutionele beleggers, vermogensbeheerders en stemadviseurs wijzigden, trad op 3 september 2020 het tweede deel van SRD II in werking. Dit betrof de bepalingen over de identificatie van aandeelhouders, de uitwisseling van informatie met aandeelhouders en tot slot de facilitering van (stem)rechten in de algemene vergadering van aandeelhouders (AvA).

Het onderwerp bezoldiging heeft de afgelopen jaren een steeds prominentere rol gekregen op de agenda van de AvA. Met de invoering van SRD II zet deze ontwikkeling zich verder voort. In dit e-book behandelen wij daarom de gewijzigde en nieuwe verplichtingen voor het bezoldigingsbeleid en het bezoldigingsverslag, waarbij wij tevens terugblikken op het AvA-seizoen van 2020 en vooruitkijken naar de AvA van 2021.

Klik op de afbeelding om het e-book te lezen.  

 

Image