Seminar "Het Omgevingsplan onder de loep"

Seminar
NL Law
Op 23 mei 2019 organiseert Stibbe een seminar over het omgevingsplan. Het omgevingsplan wordt het centrale instrument in de Omgevingswet. Het omgevingsplan reguleert gebruik en bebouwing in de fysieke leefomgeving, verdeelt beschikbare milieuruimte, stuurt milieubelastende activiteiten en regelt kostenverhaal bij ruimtelijke ontwikkelingen. 

Het omgevingsplan en de Omgevingswet

Het omgevingsplan is het ideale aanknopingspunt voor een goed begrip van de Omgevingswet. De praktijkgroep omgevingsrecht van Stibbe adviseert dagelijks over de Omgevingswet en heeft daarover een grote expertise opgebouwd. Om deze kennis te delen houden wij een reeks van bijeenkomsten over het omgevingsplan ter voorbereiding van de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2021.

In het startseminar op 23 mei a.s. bespreken de advocaten van Stibbe twee aspecten van het omgevingsplan:

  • De structuur en de systematiek van het omgevingsplan: hoe om te gaan met flexibiliteit, onderzoekslasten, de verhouding met de omgevingsverordening en overige knelpunten en oplossingen;
  • Het omgevingsplan en de milieubelastende activiteit: wat zijn de verschillen met de huidige regelgeving en waar staan de milieunormen voor milieubelastende activiteiten, welke knelpunten komen daar uit voort en hoe kunnen die worden opgelost.

Na dit startseminar wordt ca. eens per kwartaal een ontbijtbijeenkomst gehouden. Onderwerpen die in ieder geval geval aan de orde kunnen komen zijn:

  • het omgevingsplan en Seveso-bedrijven;
  • het omgevingsplan en projectontwikkeling (waaronder kostenverhaal en nadeelscompensatie);
  • het omgevingsplan en detailhandel; en
  • het omgevingsplan en geluidhinder.

Praktische informatie

Datum: 23 mei 2019  (12:00u – 16:30u)

Locatie: Stibbe, Beethovenplein 10, 1077 WM Amsterdam

Voor aanmelden of voor meer informatie stuurt u een e-mail naar: Stibbeevents@stibbe.com.