Stibbe lanceert informatiepagina over de Wab op website Nieuw ontslagrecht

Article
NL Law
Op 9 april 2018 werd het Concept wetsvoorstel arbeidsmarkt in balans (de Wab) in consultatie gebracht. Hiermee zet het kabinet de eerste stap naar invoering van de plannen uit het Regeerakkoord 2017-2021.

Op 9 april 2018 werd het Concept wetsvoorstel arbeidsmarkt in balans (de Wab) in consultatie gebracht. Hiermee zet het kabinet de eerste stap naar invoering van de plannen uit het Regeerakkoord 2017-2021. Met de Wab wil het kabinet de kloof tussen vaste contracten en flexibele arbeid verminderen en het daarmee voor werkgevers aantrekkelijker maken om werknemers in vaste dienst te nemen. Om dit te bereiken wordt ook de Wet werk en zekerheid (Wwz) op een aantal onderdelen aangepast, zoals wijziging van de ketenregeling, wijziging van (de berekening van) de transitievergoeding en invoering van de ‘cumulatieontslaggrond’ (de i-grond). Daarnaast worden er regels voor payrolling voorgesteld. Het kabinet is van plan om dit wetsvoorstel – na advies door de Raad van State – dit najaar in te dienen bij de Tweede Kamer.

De Praktijkgroep Employment, Pensions & Incentives (EPI) van Stibbe volgt de in de Wab voorgestelde wijzigingen in het ontslag- en flexrecht op de voet. 

In dat kader hebben wij aan onze website Nieuw ontslagrecht een pagina toegevoegd met actuele informatie over de Wab. Ook maken wij, net zoals bij de Wwz, na de indiening van de Wab bij de Tweede Kamer een “Wet(svoorstel) per artikel pagina”, waarop per door de Wab te wijzigen wetsartikel de relevante parlementaire geschiedenis zal worden weergegeven. Op deze manier worden voor u de gevolgen van de Wab op een duidelijke wijze inzichtelijk gemaakt. 

Tot de indiening van de Wab bij de Tweede Kamer kunt u al gebruik maken van onze mark up van Boek 7, Titel 10 BW en de Waadi. In deze mark up zijn de door de Wab en het Wetsvoorstel wijziging transitievergoeding beoogde wijzigingen in de geldende wettekst weergegeven.

Als u via onze alerts Nieuw ontslagrecht op de hoogte wilt blijven over de ontwikkelingen inzake de Wab, kunt u zich hier aanmelden.

De Praktijkgroep EPI hoopt dat deze website een praktisch hulpmiddel voor u is om het wetgevingstraject van de Wab te volgen.

Met vriendelijke groet,

Namens de Praktijkgroep EPI,

Jaap van Slooten, Paul Vestering en Astrid Helstone