Neodyum Miknatis
amateur porn
implant
olabahis
Casino Siteleri
Kayseri escort
canli poker siteleri kolaybet meritslot
escort antalya
istanbul escort
sirinevler escort
antalya eskort bayan
brazzers
Short Reads

Algemene verordening gegevensbescherming van toepassing

Algemene verordening gegevensbescherming van toepassing

Algemene verordening gegevensbescherming van toepassing

12.07.2018 NL law

Vanaf 25 mei 2018 zijn de Algemene verordening gegevensbescherming (Verordening (EU) 2016/679) (AVG) en de Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming (Uitvoeringswet) van toepassing in Nederland. De AVG en de Uitvoeringswet vervangen de richtlijn betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens (Richtlijn 95/46/EG) en de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

De AVG beoogt de regels rond de bescherming van persoonsgegevens en de bevordering van vrij verkeer van deze gegevens binnen de EU te harmoniseren. De Uitvoeringswet geeft uitvoering aan de AVG en regelt de instelling en inrichting van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) als nationale toezichthouder en geeft de bevoegdheid aan de AP om bestuurlijke boetes op te leggen.

De AVG heeft gevolgen voor zowel natuurlijke personen als ondernemingen. De bestaande rechten van natuurlijke personen op het gebied van privacy zijn versterkt en nieuwe rechten zijn in het leven geroepen. Daarnaast krijgen natuurlijke personen meer controle over hun persoonsgegevens.

Voor ondernemingen zijn er nieuwe en strengere regels ingevoerd. Ondernemingen moeten onder meer aantonen dat zij handelen in overeenstemming met de AVG, zij moeten een register bijhouden van de verwerkingsactiviteiten die plaatsvinden en in sommige gevallen moeten zij een Functionaris Gegevensbescherming aanstellen. Bedrijven riskeren een boete van maximaal € 20.000.000 of 4 % van de wereldwijde jaaromzet indien zij niet voldoen aan de verplichtingen uit de AVG.

Speciaal voor verenigingen hebben wij een AVG-stappenplan gemaakt waarin u een overzicht vindt van de belangrijkste AVG-onderwerpen waaraan zij moeten voldoen. Voor meer informatie kunt u ook terecht op MyStibbe, waar we een GDPR pagina voor u hebben ingericht.

Team

Related news

05.11.2020 NL law
IJsbrand van Straten appointed as civil-law notary

Inside Stibbe - IJsbrand van Straten will be appointed as a civil law notary by the District Court in Amsterdam on 5 November 2020. IJsbrand is a specialist in (notarial) corporate law and advises on international transactions (including cross-border deals), private equity and restructurings. IJsbrand has been a partner with Stibbe in Amsterdam since the beginning of this year, and previously worked for Stibbe in London and New York. Together with Manon Cremers, he leads a team of 23.

Read more

12.11.2020 NL law
Wetsvoorstel Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen aangenomen door de Eerste Kamer

Short Reads - Op 10 november 2020 is het wetsvoorstel Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (“WBTR”) door de Eerste Kamer aangenomen. Na de publicatie van het voorlopig verslag op 31 maart 2020 lag de behandeling van het wetsvoorstel geruime tijd stil. Op 28 oktober 2020 werd de memorie van antwoord gepubliceerd. De volgende stap is publicatie van de wet in het Staatsblad. De verwachting is dat de WBTR op 1 januari 2021 in werking treedt.

Read more

23.10.2020 NL law
Getting the Deal Through – Private M&A 2021: The Benelux chapters

Articles - Getting The Deal Through works with many of the best lawyers and law firms in the world to bring together a unique legal information resource, written by experts on each subject area, in every significant jurisdiction. This review is focused on global questions with local answers.

Read more